Hastane | Konular | Kitaplar

mhr randevu

Osmaniye merkezi hastaneler randevu sistemine geçti

Osmaniye Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nin en önemli adımlarından biri olan merkezi hastaneler randevu sistemine geçti.

182 telefon hattının tanıtımı için bir toplantı düzenleyen Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Cingöz hedefin hastanelerdeki muayene sürecini kolaylaştırarak, hizmet kalitesini artırmak ve hasta memnuniyetini maksimize etmek olduğunu söyledi.

Merkezi Hastaneler Randevu Sistemi (MHRS) Yalova, Tekirdağ, Niğde, Kilis Kırklareli, Kayseri, Karaman, Karabük, Edirne, Eskişehir, Gümüşhane, Giresun, Ağrı, Bartın, Bilecek, Burdur, Çanakkale, Düzce, Erzurum illerinden uygulanıyor. Sisteme geçen 20. il olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, "Sistem Sağlık Bakanlığı İdari Mali İşler Daire Başkanlığı, MHRS Koordinatörlüğü, 2.ve 3.Basamak Devlet Hastaneleri, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri ile MHRS Çağrı Merkezinin koordineli çalışacağı bir sistemdir.

Çağrı merkezi personelinin arabesk müzik dinlemesine yasak

Sağlık Bakanlığı'na bağlı Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) Çağrı Merkezi'ne alımı yapılan personelin arabesk müzik dinlemesi yasaklandı.

Sağlık Bakanlığı, Türk Telekom ile birlikte pilot uygulama olarak Erzurum ve Kayseri'de MHRS çağrı merkezleri açtı. Erzurum MHRS Çağrı Merkezi'ne bugün noter çekilişi ile 67'si asil, 34'ü yedek olmak üzere 101 personel alımı yapıldı.

Türk Telekom'un, proje ortağı olduğu ASSİSTT İnsan Kaynakları Koordinatörü Hamza Bayındır, çekilişten asil ve yedek olarak çağrı merkezinde aday olarak çalışmaya başlayacak personelin arabesk müzikten uzak durmasını istedi. Bayındır, çağrı merkezlerinde çalışacak kişilerin dinamik, heyecanlı, mutlu ve umutlu kişiler olması gerektiğine vurgu yaptı.